Wat is de Kopklas

De Kopklas is er voor gemotiveerde leerlingen die nog sterker kunnen en willen worden in hun kennis van de Nederlandse taal.
De Kopklas is een unieke kans en een waardevolle investering in de toekomst!

Kopklasleerlingen zijn meestal gewoon in Nederland opgegroeid en lopen door omstandigheden achter in de taalontwikkeling. Een klein deel van de leerlingen is net (weer) in Nederland komen wonen en kan meekomen met het curriculum van de Kopklas.

De toelatingscriteria voor de Kopklas zijn streng omdat Kopklasleerlingen bereid zijn een volledig schooljaar te investeren in hun ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat de ontwikkeling niet belemmerd wordt door aandacht voor gedrag van leerlingen. Klik hier voor de checklijst waarop u kunt bekijken of uw kind in aanmerking komt om aangemeld te worden. Ook wordt inzichtelijk waarom sommige leerlingen niet aangemeld kunnen worden. 

De Kopklas duurt één schooljaar. Er zijn acht Kopklassen in Amsterdam, gevestigd op verschillende middelbare scholen (zie hoofdstuk ‘Locaties’).
Na een jaar Kopklas stromen leerlingen uit naar de brugklas, vol kennis over Nederlandse taal, andere schoolvakken en over leerstrategieën, waar ze de rest van hun schooltijd van profiteren.
 
 

De Kopklas