Ervaringen van oud-leerlingen

Meningen & ervaringen van oud-leerlingen:

- Fiankson: 'Door de Kopklas is mijn taalachterstand weg en ga ik met een voorsprong van start op het Voortgezet Onderwijs'.
- Liza: 'Nu ik de derde zit, ben ik extra blij dat ik door de Kopklas veel beter in taal ben geworden. Het is handig bij alle schoolvakken'.
- Yusuf: 'Je verliest geen jaar, je wint er juist heel veel mee'. 
- Severina: 'Door de Kopklas kon ik naar VWO in plaats van naar VMBO-K en daar ben ik erg trots op'.
- Redouan: 'De Kopklas was het leukste schooljaar van allemaal! Door de Kopklas heb ik een grote voorsprong met Nederlands'. 
- Rudiger: 'Zonder de Kopklas had ik de HAVO niet gered'. 
- Selab: 'Ik heb heel veel gehad aan het jaar in de Kopklas'.
- Moustafa: 'De Kopklas heeft mij enorm geholpen'.

Ervaringen van oud-leerlingen
 
Hallo ik ben Souhaila. Ik ben 12 jaar oud en ik zit op de Kopklas West. Ik heb voor de Kopklas gekozen, omdat ik een hoger advies wil halen. Daarvoor moet ik wel hard werken. De Kopklas is een bewuste keuze, die je zelf kan maken.
Groetjes Souhaila
---
Er waren wel kinderen in mijn klas die zeiden dat ik dan een jaar ging verspelen. Ik heb niet naar hen geluisterd, want het is niet waar! We werken heel hard en ik leer hier veel. Mijn kansen worden beter. Het is een mooie kans!!
Nabil
---
Ik ben 13 jaar oud. Ik zit op de Kopklas. Voordat ik naar de Kopklas ging, kon ik geen goede zinnen maken, niet begrijpend lezen en mijn niveau was toen VMBO-t. In de Kopklas heb ik vooral taal geleerd, maar ook geschiedenis en aardrijkskunde. Dankzij de Kopklas heb ik nu 549 punten voor mijn Cito-toets. Daardoor kan ik volgend jaar naar het Gymnasium.
Kurthan
 ---
De Kopklas is een ideale klas voor leerlingen die niet goed Nederlands spreken. Ikzelf sprak redelijk Nederlands, maar niet goed genoeg om naar de HAVO te gaan. In de Kopklas leer je veel Nederlands en nu kan ik wel naar de HAVO. Nadat je een jaartje Kopklas hebt gedaan, ga je niet naar de tweede, maar de eerste klas. Dat vond ik geen goed idee, maar later besef je dat het dat wel waard is. Ik had eerst 539 en nu heb ik 545 gescoord voor de Cito-toets.
Ilias
---
 


 
De Kopklas