Zuiderlicht College (zuid)

Onze nieuwste locatie in Zuid is het Zuiderlicht College. 
Karel du Jardinstraat 54 te Amsterdam Zuid.

https://www.zuiderlicht.org/kom-kennismaken/

Dit is een filmpje van Kopklas CSB. Hier zit geen Kopklas meer met ingang van 2024-2025. Wel kun je een indruk van de Kopklas krijgen.
https://youtu.be/tBQU5q3N32Y

Maak kennis met 4 leerlingen

Van de leerlingen:   
Kopklas CSB wint volleybaltoernooi van de CSB.
Klik hier voor een uitgebreid verslag.31 oktober HALLOWEENFEEST 
Mijn Halloween-jurk


Mijn naam is Emel Ognyanova en ik ben 12 jaar oud. Eind oktober hadden we een Halloweenfeestje van school. Voor het feestje had ik aan mijn oma gevraagd of zij mij kon helpen met mijn jurk. Daarop heeft mijn oma mijn Halloween- jurk zelf genaaid. Ze heeft er een week lang eraan gewerkt. Uiteindelijk is het heel erg mooi geworden. Dankzij haar zag ik er heel erg mooi uit. Mijn outfit werd compleet gemaakt met make-up, gemaakt door mijn moeder.

Het boek Truth or Dare

Auteur: Wieke van Oordt
Uitgever: Leopold
 
Mijn naam is Oussama Roubiou en ik zit in de kopklas van Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. In de klas besteedt de juf veel tijd aan taal. We lezen ook veel boeken om onze Nederlandse taal te verbeteren.
 De juf is onlangs begonnen uit het boek 'Truth or Dare'  voor te lezen. De auteur van het boek is mevrouw Wieke Van Oordt en wij hebben haar kort geleden ontmoet in een boekenwinkel in Amsterdam. Ze was heel aardig en dat maakte onze ontmoeting met haar extra leuk. We mochten vragen stellen en zei antwoordde de vragen met veel plezier. Mevrouw Wieke Van Oordt is aardig, ondernemend en slim. Haar grote passie is het schrijven van kinderboeken.
 
We hebben het over veel onderwerpen gehad met de auteur van 'Truth or Dare', zoals:
Over liegen en de leugendetector.
Dat ze 11 boeken heeft geschreven.
Dat ze veel tijd nodig heeft, om het begin van een boek op te schrijven.
Dat ze een boek met andere schrijvers heeft geschreven. 
Over het boek: 'Truth or Dare' 
 
We hebben het boek nog niet helemaal uitgelezen, maar we kregen te horen dat de auteur in Amsterdam was en besloten om hier naar toe te gaan. Als je een kans krijgt, moet je die meteen grijpen! Het blijft altijd speciaal om mensen te ontmoeten die boeken schrijven.
Het boek 'Truth or Dare'  gaat over een dodelijk griepvirus en het medicijn hiertegen. Alleen Jessie (15) kan achter de waarheid komen, omdat zij een speciale gave heeft. Ze kan zien of iemand de waarheid spreekt of niet, net als een leugendetector. Een geheimzinnige organisatie vraagt haar om hulp om het bedrijf SuperFlu, dat virusremmers maakt te ontmaskeren. Het dodelijke virus maakt steeds meer mensen ziek. En wat heeft de vader van Jessie met Het Virus te maken? Schuldig of juist niet?

Op de CSB hebben de leerlingen bezoek gehad van twee auteurs: Wieke van Oordt en
 
Wieke van Oordt: door Martin Trofimov
Wieke van Oordt is een leuke schrijfster, die hele spannende boeken voor jeugd schrijft. Zij vertelt alles heel duidelijk, want ze praat op een normale toonhoogte, het is eigenlijk heel interessant om naar haar te luisteren, dat zie je ook aan haar boeken, want ze zijn ook heel leuk en interessant met een tegenwoordige humor geschreven.
Wieke van Oordt maakt ook leuke filmpjes op youtube, die wel wat informatie vertellen, bijvoorbeeld heeft ze ook een filmpje gemaakt of het waarheid is wat ze vertelt, omdat ze een boek ''Truth or Dare'' had geschreven die over het waarheidsspel gaat, dat vind ik heel leuk van haar. Wieke van Oordt is eigenlijk een hele positief mens door haar positieve woorden, een heel goed gevoel van humor in haar boeken en ook in haar zelf.

NIKI SMIT door Rania Bakali
Woensdag 8 oktober kwam Niki Smit naar de boekwinkel.
Niki Smit heeft een hele leuke style voor mode, en haar tekeningen zijn heel leuk. Ze had een presentatie over haar boeken en mode. Ik heb alleen “100% Fee” gelezen.  
Er kwam ook een meisje die een blog had. Ze had hele mooie kleren en ze was heel lief.
Niki Smit had verteld over haar nieuwe boek “100% Coco” Ik wil dat boek heel graag lezen.
Ik vind dat ze heel goed kan vertellen, en ik kan haar goed verstaan.
Soms als ik tijd heb dan ga ik kleren ontwerpen, en toen ik thuis kwam had ik heel veel inspiratie. Het was echt super leuk.
  
 
De Kopklas