Het Comenius Lyceum (West)

Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam

Docenten:
Kopklas COM 1: Irene van Asselt & Janneke Burger
Kopklas COM 2: Angelique Bloemhard & Janneke Burger

Maak kennis met Kopklas Comenius, check dit filmpje:
 https://youtu.be/Hh0qXoXx1gg

 

Van de leerlingen:

  
Vuurwerkbetoog door Esrah      
Ik vind dat vuurwerk verboden moet worden omdat ik het gewoon gevaarlijk vind. Zelf steek ik geen vuurwerk af, maar kijk alleen, omdat ik zelf niet mijn hand of oog kwijt wil. Ik had een jongen bij mij vorig jaar op school, die zijn hand door vuurwerk had verloren. Het vuurwerk was in zijn hand ontploft. Mijn nichtje had een sterretje in haar oog gekregen, toen ze nog maar 6 jaar oud was, .daardoor heeft zij nu oogproblemen, en ze kan niet goed zien.
 
Ik vind dat vuurwerk verboden moet worden. Ten eerste, het is een enorme vervuiling voor de natuur maar ook voor ons, al is het maar een keer per jaar. Toch steken wij al best wat jaren vuurwerk af en dat opgeteld is veel dagen vervuiling. Ten tweede zijn er ook vuurwerkvrijeplekken waar je ook gewoon naar vuurwerk kan kijken zoals je normaal ook doet maar dan is het gratis. Je kan makkelijker  ongelukken voorkomen en niemand pijn  doen of er moet een verbod komen: geen 20, geen vuurwerk waardoor het misschien tot ze doordringt rustig aan te doen. Misschien moeten ze verplichten  om een diploma te halen voor je vuurwerk mag afsteken. Wat echt het  belangrijkste is, is de veiligheid. Het is gewoon niet de bedoeling ons zelf of anderen pijn te doen omdat mensen niet met vuurwerk om kunnen gaan. En daardoor lopen mensen letsels op.
 
 Zelf steek ik dus geen vuurwerk af en heb nooit wat ergs meegemaakt met vuurwerk. De mensen die het afsteken moeten er gewoon voor zorgen dat zij zichzelf en anderen geen pijn doen zonder dat dat de bedoeling was. Daarom vraag ik jullie, al ben je het er niet mee eens, help jezelf en anderen door beter en niet gevaarlijk met vuurwerk om te gaan. Steek nooit, maar dan ook nooit vuurwerk af dat je vindt, want straks heb je geen hand meer om vuurwerk af te steken. En tot slot doe voorzichtig!!

 
De Kopklas