Wat heb je aan de Kopklas

Wat heb je aan de Kopklas?

Leerlingen zijn meestal heel enthousiast over de Kopklas. Dat komt omdat het leuk is om samen te leren met andere kinderen die ook graag verder willen komen. Het is een kleine groep, maximaal 15 leerlingen, dus je kunt elkaar echt goed leren kennen tijdens het schooljaar. En doordat het een kleine groep is, kan de leerkracht je ook goed begeleiden.
 
Aan het einde van het schooljaar leggen alle leerlingen uit de Kopklas weer de eindtoets af. Net als in groep acht krijg je een advies over het vervolgonderwijs. Het streven is om naar mavo niveau (vmbo-t), havo of vwo uit te stromen. Leerlingen gaan over het algemeen minimaal een niveau vooruit in de Kopklas. Dat is belangrijk voor je eigen ontwikkeling. Met een goede taalbasis heb je meer kans van slagen op alle opleidingen en meer kans op een goede baan.
 
Er zijn meerdere Kopklassen, op verschillende plekken in de stad. Een Kopklas zit altijd in hetzelfde gebouw als de middelbare school, en met gym en andere activiteiten doe je mee met de leerlingen van de middelbare school. Als je klaar bent met de Kopklas kun je eventueel instromen op de middelbare school waar je Kopklas zit. We proberen je op een locatie in de buurt van waar je woont te plaatsen en houden ook rekening met de samenstelling van de groep. Helaas lukt het niet altijd om alle leerlingen zo dicht mogelijk bij huis te plaatsen. Soms moeten leerlingen wat verder reizen, maar dat is het zeker waard. 
De Kopklas