Kopklasleerlingen vertellen

Kopklasleerlingen vertellen

Hallo ik ben Souhaila. Ik ben 12 jaar oud en ik zit op de Kopklas West. Ik heb voor de Kopklas gekozen,omdat ik een hoger advies wil halen. Daarvoor moet ik wel hard werken. De Kopklas is een bewuste keuze,die je zelf kan maken. Als je voor de Kopklas kiest gelden er natuurlijk wel een paar regels.
  • Je gedrag moet in orde zijn.
  • Je moet zelf actie ondernemen, om te laten zien dat jij het kan!
  • Je concentratie zal ook in orde moeten zijn,want hoe meer actie je onderneemt en hoe meer je geconcentreerd bent,des te meer voordeel voor de Kopklas!
  • Je zal ook initiatieven moeten nemen,want hoe meer je over dingen weet,hoe groter je taalkennis wordt.
  • Je zal ook actief mee willen doen,omdat je alles wilt weten.Ik vind dat de Kopklas mij heel goed stimuleert op het gebied van taal. Ik ga steeds een beetje vooruit, maar dat is ook de bedoeling. Voor degene waarvoor taal een moeilijk vak is, zal ik deze kans grijpen. Nu kun je een beter advies halen en je taalkennis vergroten.
 Groetjes Souhaila

Quotes van oud-leerlingen:

- Yusuf: Je verliest geen jaar, je wint er juist heel veel mee 
- Severina: Door de kopklas kon ik naar vwo in plaats van naar vmbo-k en daar ben ik erg trots op 
- Redouan: De kopklas was het leukste schooljaar van allemaal! / Door de kopklas heb ik een grote voorsprong met Nederlands 
- Rudiger: Zonder de kopklas had ik de havo niet gered 
- Selab / Moustafa: Ik heb heel veel gehad aan het jaar in de kopklas / De kopklas heeft mij enorm geholpen 

---
Ik ben Reyhan Gul  ik zit in de Kopklas van HET Hervormd Lyceum West (HLW) Ik ben 13 jaar.
Toen ik in groep 8 zat had ik van mijn leerkracht gehoord dat ik VMBO-T heb terwijl ze HAVO verwachte. Daarna zei ze dat het beter zou zijn als ik voor de Kopklas koos. Ik wist niet wat Kopklas was dus ik vroeg het aan mijn leerkracht. Toen ging ik erover praten met mijn ouders volgens mijn vader kon ik ook gewoon naar een VO-school want mijn vader vond VMBO-T al goed. Maar mijn moeder wou dat ik wel naar de Kopklas ging want ze wilde dat ik een hogere advies ging halen. Ik besloot dat ik naar de Kopklas zou gaan. Toen ik het aan mijn klasgenoten vertelde vonden ze het geen goed idee want ze zeiden dat het een verloren jaar zou zijn. Toen ging ik weer een beetje twijfelen want ze hadden gelijk ik ben nu 13 jaar en als ik in de eerste zit ben ik 14 terwijl alle andere 12 of 13 zijn. Daarna hoorde ik ook van mijn oude klasgenoten dat ze HAVO/VWO hebben gehaald na de Kopklas dus besloot ik toch voor de Kopklas te kiezen. Nou nu zit ik in de Kopklas en het is een beetje niet als ik had verwacht ik verwachte dat we minder rekenen zou doen maar we doen wel veel rekenen maar taal meer. Voordat ik in de Kopklas zat hield ik niet van lezen maar sinds ik in de Kopklas zit lees ik elke dag zelfs thuis. Ik vind het wel leuk hier want ik voel me wel als een VO-leerling. Als je voor de Kopklas kiest moet je wel gemotiveerd zijn soms is leren niet leuk maar toch moet je je best doen om hoger te komen. Nou daarvoor is Kokpklas bedoelt voor kinderen die wel kunnen leren maar het niet echt doen dus die het beste niet uit zich zelf halen. Maar ik heb geen spijt omdat ik de Kopklas heb gekozen. Hopelijk voor de leerlingen die net als mijn zijn goede keuzes maken.
Veel groetjes  Reyhan Gul
---
 
Ik ben 13 jaar oud. Ik zit op de Kopklas. Voordat ik naar de Kopklas ging, kon ik geen goede zinnen maken, niet begrijpend lezen en mijn niveau was toen VMBO-t. In de Kopklas heb ik vooral taal geleerd, maar ook geschiedenis en aardrijkskunde. Dankzij de Kopklas heb ik nu 549 punten voor mijn CITO-toets. Daardoor kan ik volgend jaar naar het Gymnasium.
Kurthan
 
---
 
De Kopklas is een ideale klas voor leerlingen die niet goed Nederlands spreken. Ikzelf sprak redelijk Nederlands, maar niet goed genoeg om naar de HAVO te gaan.In de Kopklas leer je veel Nederlands en nu kan ik wel naar de HAVO.Nadat je een jaartje Kopklas hebt gedaan, ga je niet naar de tweede, maar de eerste klas. Dat vond ik geen goed idee, maar later besef je dat het dat wel waard is. Ik had eerst 539 en nu heb ik 545 gescoord voor de CITO-toets.
Ilias
 
---
 
Er waren wel kinderen in mijn klas die zeiden dat ik dan een jaar ging verspelen. Ik heb niet naar hen geluisterd, want het is niet waar! We werken heel hard en ik leer hier veel. Mijn kansen worden beter. Het is een mooie kans!!
Nabil
 
---

Ik  vind de Kopklas een toffe klas. 
Noufissa
 
---

Ik  vind het goed van de overheid en de gemeente dat ze de Kopklas hebben ingericht. Zo krijgt iedereen de kans om zijn taal beter te leren.
Sarah
De Kopklas